GDSC ALKÜ AÇILDI

GDSC ALKÜ AÇILDI
  • 02 Kasım, 2022
GDSC ALKÜ AÇILDI

Google Geliştirici Grupları (GDG’ler), teknoloji devi Google tarafından, Android, Uygulama Altyapısı’ndan Google Chrome platformlarına, Google Maps API gibi ürün API’larına, YouTube API ve Google Calendar API’ya kadar her şeyi içeren Google’ın geliştirme teknolojisiyle ilgilenen geliştiriciler içindir.

GDG'ler topluluk oluşturma ve Google’ın teknolojilerini tartışmaya ve tanıtmaya odaklanmıştır. 100 ülkede, 555 şehirde aktif olarak görev yapan ve dünyanın hemen her yerindeki gönüllü üyeleri ile DevFest konferansları ve etkinlikler düzenleyerek Google geliştirici ekosisteminin bir araya gelmesini sağlar.

Google Developer Student Club (GDSC), Google teknolojilerini tanıtmak, geliştirmek ve akranlar arası öğrenim sağlamak için oluşturulmuş Google destekli üniversite tabanlı öğrenci topluluk gruplarıdır. Siz de bir DSC’ye katıldığınızda Android, Flutter, Firebase, Google Cloud, Tensorflow vb. Google teknolojileri en çok duyduğunuz ve sizi de içine çeken terimler haline geliyor.
Öncelikle GDSC diye aratıp bulunduğunuz şehirde veya en yakınınızdaki üniversitede yer alan DSC’yi bulabilirsiniz. Sonrasında geri kalan tek şey, sitede görmüş olduğunuz lider ve ekip üyeleri ile iletişime geçip, rol almak istediğinizi söylemek. Ve kısa bir süre sonrasında da artık bir DSC’li olacaksınız!

Bu sene GDSC (Google Developer Student Clubs) ALKU oluşumunu üniversitemize kazandırmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bölümümüz 3. Sınıf öğrencisi 2022-2023 yılı döneminin hem kurucusu hem lideri Emre Yıldız ve arkadaşları tarafından kurulmuştur. Bu sene yapacağı etkinlik ve organizasyonlarla geliştirici ortamını sağlamak ve teknik anlamda güzel workshop ve hackathonlarla hem üniversitemizi temsil edip hem de öğrencilerin gelişimini sağlamak amacı ve bilinciyle üniversitemize yeni bir topluluk kazandırmış olacaktır.