2024-2025 Yılı Oryantasyon Toplantısı

• 17 Eylül, 2024
2024-2025 Yılı Oryantasyon Toplantısı

Bölümümüzün 2024-2025 akademik yılı birinci sınıf öğrencileri için bir oryantasyon toplantısı düzenlendi. Toplantı, bölüm öğretim üyelerinin ve araştırma görevlilerinin katılımıyla gerçekleşti. Dr. Öğr. Üyesi Özge ÖZTİMUR KARADAĞ, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Kemal YÜCE, Dr. Öğr. Üyesi Kübra UYAR, Dr. Öğr. Üyesi Enis ARSLAN, Arş. Gör. Gürkan ÇELİK, Arş. Gör. Ali ÇOBAN ve Arş. Gör. Ahsen BATTAL'ın katıldığı etkinlikte, öğrenciler üniversite yaşamına dair önemli bilgiler edindiler.

Toplantıda, bölümün akademik yapısı, ders programı ve öğrencilere sunulan imkanlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğretim üyeleri, öğrencilerin dört yıllık eğitim hayatları boyunca karşılaşacakları fırsatlar ve zorluklar hakkında detaylı açıklamalarda bulundular. Özellikle yazılım mühendisliği, yapay zeka ve veri bilimi gibi alanlarda ders içeriklerine dair bilgilendirmeler yapılırken, öğrencilerin üniversite hayatını en verimli şekilde değerlendirmeleri için rehberlik sunuldu.

Oryantasyon toplantısında ayrıca, Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim elemanları öğrencilere akademik başarıya ulaşmaları için tavsiyelerde bulundular. Araştırma projelerine katılım, staj olanakları ve uluslararası değişim programları hakkında da bilgiler verilen etkinlikte, öğrencilerin sadece teorik değil, pratik becerilerini geliştirmeleri gerektiği vurgulandı. Toplantı, öğrencilerin soru ve görüşleriyle interaktif bir şekilde sona erdi.