Bursiyer İlanı

Bölümümüz araştırma görevlisi Gürkan Çelik tarafından yürütülen TÜBİTAK 1002-B projesi kapsamında bir adet lisans öğrencisine burs (4800 TL * 5 ay) verilecektir. Proje detayları aşağıda verilmiştir.

Araştırmanın Amacı: Önerilen proje paylaşımlı ulaşım sistemlerinin operasyonel problemlerinden olan müşteri talep tahmini ve buna bağlı olarak arz-talep dengelemesi için operatör firma tarafından uygulanacak yeniden yerleştirme stratejilerindeki iyileştirmeleri amaçlamaktadır. Talep tahmini konusundaki iyileştirmeler, operatörler açısından araçları daha verimli şekilde yerleştirmelerine ve kaynak israfını azaltmalarına olanak sağlayacaktır. Geliştirilen tahmin modelleri, farklı türdeki verileri dikkate alarak daha doğru tahminler yapabilecektir.

Araştırmanın İçeriği: Paylaşımlı e-scooter firmasından elde edilen kullanım verileri işlenerek; hangi bölgede ve ne zaman (uzaysal zamansal olarak) ne kadarlık bir talep olacağını, bu talebi karşılamak için ne kadarlık bir scooter’ın o bölgeye aktarılması gerektiğini, o bölgeye aktarılacak scooterların ne kadar aralıklı (kullanıcıların yürüme tercihlerine bağlı) dağıtılması gerektiğini, bu scooterların hangi bölgeden temin edilmesi gerektiğini önerecek yapay zeka modelleri eğitilecektir.

İlgilenen öğrencilerimizin gurkan.celik@alanya.edu.tr e-posta adresine özgeçmişlerini göndermeleri gerekmektedir.

• 04 Ekim, 2024